Arroza barazki eta oilaskoarekin
Osagaiak:
- 500 gramo Esparzako oilasko-bularkia
- 3 koilarakada gurin
- Piper hori 1
- Piper gorri 1
- 200 gramo porru
- 2 tipula
- 270 gramo ilar fresko
- 750 ml barazki salda
- 250 gramo arroza aurrez prestatuta
- Gatza, piperbeltza eta piperrautsa.
Egiteko denbora: 25 minutu
01. Esparza oilasko-bularkia tira finetan moztu. Berotu gurina eta erregosi Esparza oilasko-tirak 2 minutuz. Gatza eta piperbeltza bota nahierara.
02. Garbitu piperrak, pipitak barrutik kendu eta zatitu. Porrua garbitu eta txikitu. Zuritu tipulak eta eraztunetan moztu. Piperrak, porrua, tipula eta ilarrak gehitu eta erregosi 3 minutuz.
03. Erantsi barazki-salda eta erantsi arroz goiztiarra. Egosi dena su motelean, 5 eta 10 minutu artean. Noizean behin eragin.
04. Gatza, piperbeltza eta piperrautsa bota arrozari eta zerbitzatu.