Arroza barazki eta oilaskoarekin

Osagaiak:

  • 500 gramo Esparzako oilasko-bularkia
  • 3 koilarakada gurin
  • Piper hori 1
  • Piper gorri 1
  • 200 gramo porru
  • 2 tipula
  • 270 gramo ilar fresko
  • 750 ml barazki salda
  • 250 gramo arroza aurrez prestatuta
  • Gatza, piperbeltza eta piperrautsa.

Egiteko denbora: 25 minutu

01. Esparza oilasko-bularkia tira finetan moztu. Berotu gurina eta erregosi Esparza oilasko-tirak 2 minutuz. Gatza eta piperbeltza bota nahierara.

02. Garbitu piperrak, pipitak barrutik kendu eta zatitu. Porrua garbitu eta txikitu. Zuritu tipulak eta eraztunetan moztu. Piperrak, porrua, tipula eta ilarrak gehitu eta erregosi 3 minutuz.

03. Erantsi barazki-salda eta erantsi arroz goiztiarra. Egosi dena su motelean, 5 eta 10 minutu artean. Noizean behin eragin.

04. Gatza, piperbeltza eta piperrautsa bota arrozari eta zerbitzatu.

Jarri gurekin harremanetan informazio gehiago nahi izanez gero

Esparzan eguneko 24 orduetan eta asteko 7 egunetan gaude eskura. Hitz egiten al dugu?

Harremanetan